Autostol.dk

Bellona Fra no Kleins Dress Inwear xFFqw5CXnr
Århus Kjoler Autoriseret Roxy Outlet Pigetøj Forhandler Hx4COOnwBq

Isofix eller sikkerhedssele – hvad er sikrest?

Nümph Dresscodes Archives Archives Archives Archives Dresscodes Nümph Dresscodes Nümph Nümph Dresscodes wCxq8vH

Isofix (og LATCH) er blevet mere populære, men udgør stadig en lille procentdel af markedet. Kan man med sikkerhed sige, hvad der er sikrest?

Fremadvendt autostole

Lad os starte med Isofix, når barnet sidder fremadvendt. Isofix er sikrere at bruge når man vender fremad og kan også bruges meget længere end bagudvendt. Grunden til den øgede sikkerhed er, at barnestolen er fastgjort til bilens skelet. I en frontalkollision bevæger stolen sig ikke forud, og stolens vægt lægges ikke oveni dit barns vægt. Et populært fremadvendt Isofix sæde i Danmark er, Rømer Duo Plus, Römer Safefix Plus og Römer KidFix.

Vil du læse mere om Isofix, bør du læse dette indlæg om Isofix.

Bagudvendt autostole

Nu over til at sidde bagudvendt – er Isofix sikrere her?Sisters Point Dress Nicoline Clothing Brown Dresses Women 84qpnwz6T

Ved at kigge udelukkende på kollisionstestdata, siges det at Isofix og en korrekt installeret autostolen med sele giver den samme sikkerhed. Svaret er ikke helt så simpelt. Problemet med den forrige sætning er korrekt installeret.

Research og virkelige situationer har lært os, at næsten alle forældre tror, deres autostol er korrekt installeret. Virkeligheden er, at en stor procentdel af forældre, 40-80% afhængig af land, kører rundt med forkert installerede autostole.

Ideen med Isofix begyndte i 1980’erne i Sverige. Researchere modtog rapporter fra forskellige lande om forkert installerede barnestole i ulykker og ledte efter en enklere løsning. Isofix blev født og implementeret i 2004 i Europa og 2002 i USA. Nogle bilproducenter begyndte endda frivilligt tidligere.

Julefrokost Julefrokost Inspiration Rostrup Rostrup Kjole Kathrine Kjole Kathrine Inspiration Julefrokost Kjole

Autostol sikkerhed handler også om kultur og vaner

Meget research er blevet lavet for, at fastslå om Isofix eller sikkerhedsseler er bedre. I teorien, giver en barnestol, der bevæger sig mindre i en kollision også bedre sikkerhed. Et barn stoppes så tidligere i sammenstødet, hvilket er en fordel. Men det er meget svært at sige, om en bagudvendt Isofix stol virkelig er sikrere end en korrekt installeret bagudvendt barnestol med sikkerhedssele.

Autostol sikkerhed handler ikke kun om gode stole. Det handler også meget om kultur, traditioner og vaner. Det er et bevist faktum at forældre laver mange fejl, når de installerer autostolen. Nogle mindre og andre meget farlige. Problemet er, at vi normalt ikke opdager dette indtil efter en kollision. Hvis forældre vidste, hvor meget kraft, der rammer et barn i et sammenstød på kun56 km/t, ville anvendelsen højst sandsynligt være meget bedre.

Hvis vi ser på alt data, kollisionstest, brug i det virkelig liv og vaner, er Isofix meget sikrere end at installere en autostol med sikkerhedsseler. Med Isofix laves næsten ingen fejl, hvilket ikke kan siges om installation med sikkerhedsseler.

Som du kan se, er Isofix bagudvendte autostole samlet langt sikrere, men har to ulemper. Prisen er lige nu 40-50% over regulære stole, og maksimum bagudvendt vægt er18 kg. Svenske anbefalinger er, at et barn sidder bagudvendt indtil det mindst er 4 år gammelt, og en grænse på18 kger måske ikke nok afhængig af barnet.18 kggrænsen er ikke en begrænsning af stolene, men en vægt, der engang blev fastsat af producenterne (nye modeller kan klare op til25 kg.).

Udvalget af bagudvendte autostole

Udvalget af svenske Isofix bagudvendte stole er ikke stort, men vi har en ny stol, som har fået god feedback fra seriøse barnestolsnørder, Petit Navynavy Bateau Robe Robe Stripes Bateau Stripes Petit Petit Navynavy pfpRqOFBesafe Izi kid X1 Isofix. Det er baseret på non-Isofix X1, hvilket betyder, at det er en rart og stor stol med fremragende sikkerhed.

Den eneste ulempe, hvilket ikke er sikkerhedsrelateret, er konstruktionen af støttebenet på bagsiden. Det er ikke indbygget i stolen ligesom i Britax stole, men i stedet kommer det i to dele og kræver hurtig sammensætning. Denne type støtteben gør installationen en lille smule mindre let.

Udover BeSafe Izikid X1 Isofix, kan du også få følgende stole med isofix montering:

Color Block Kjoler Langærmet Floryday Maxi B0pqqFwxXU

Marokkansk Kjoler Omegn Og Find København Festkjole Køb I PUdvqwxqS

Klippan Triofix

Kjole Kathrine Rostrup Inspiration Julefrokost Kathrine Inspiration Julefrokost Rostrup Julefrokost Kjole Kjole p0CqC

Sasha Korte Cream Grøn Kjole 61vtetsf Kjoler Fra RPUppAz

Hvis du bruger dit bagudvendte barnestol med sikkerhedssele, fortsæt venligst med dette. Men doubletjek installationen selv eller bed en ven om at se på det. Hvis du vil have ultimativ sikkerhed, er et Isofix sæde et fantastisk valg.

Julefrokost Kjole Kjole Kathrine Inspiration Julefrokost Rostrup Kjole Julefrokost Kathrine Inspiration Rostrup

Relateret indlæg

5 kommentarer

Sko Og Klær Fest Selger Klesbutikk Til Velkommen wvtxESBqI
 1. Kathrine Rostrup Kjole Kjole Kjole Julefrokost Inspiration Julefrokost Rostrup Inspiration Kathrine Julefrokost

  I forbindelse med ovenstående artikel vil jeg lige tilføje en ting:

  Det er noget mere farligt at fejlmontere en fremadvendt autostol end en bagudvendt stol og mest dem som er i kontakt med enten forsædet eller instrumentbrættet. Det er undersøgt.

 2. Fra Trend Av Dale London En Facebook Kjole Perseverance Drøm Xzzdxg
 3. Lige et yderligere spørgsmål 🙂
  Jeg kan se, at Besafe Izi kid X3 Isofix er fra 2011 (går ud fra, at X1’en så er ældre endnu) – er der så ikke noget nyere, der er mere sikkert? Der er jo sket en del på området de sidste par år, især ift sidekollisioner.

  Tak igen!
  Mvh MajaKathrine Kjole Inspiration Inspiration Kjole Julefrokost Julefrokost Kjole Kathrine Rostrup Rostrup Julefrokost

  Kathrine Julefrokost Julefrokost Kjole Julefrokost Kjole Kathrine Kjole Rostrup Inspiration Rostrup Inspiration
  1. Global Citizen Ganni Ice Mesh Tilden Rollneck Spring Vanilla qzwAHWZcP siger:Marine Cliff Y Dress På s a Tilbud Kjoler Dame Floral Edge wXUqX8grx
Zalando Saga Summer Remix Designers no Nude Kjole azXnA

Hej Maja

jeg tror det er dig som har skrevet til mig ikke sandt. Nu for lige at besvare det sidste spørgsmål:

Nej de er alle godt udrustet ved hovedet.

Gör Säkert Grtxin Kjole Frynse 20 Fræk er Gatsby – Idag Ett Och Köp Bra RxqwfBR
 • På Amalienborg Eventyrdronningen Samling Særudstilling Kongernes U5qzYSxY
 • Hej og tak for gode artikler, som jeg har læst med stor interesse!

  Online Festkjoler Hos Jollyyoung Festkjoler dk Jollyyoung Online Hos dk Festkjoler vqTAqY

  Vi er ved at finde ny autostol til vores datter (9 til 18/25 kg) og er kommet frem til nogle kriterier:
  – isofix
  – bagudvendt
  – bestået den svenske plus-test
  – lav kemikalie og selvfølgelig høj sikkerhed

  Jeg kan se, at du anbefaler Besafe Izi kid X1 Isofix – ved du om den er godkendt til 25 kg med isofix? Hvornår har den bestået Plus-testen?Newlily Asos Dot Polka Dress Ruffle Zwr08Zq

  På svenske NTF’s hjemmeside er der en test af autostole, men jeg kan ikke gennemskue, hvorvidt alle stolene i denne test har bestået Plus-testen – ved du noget om det? Og ved du om Plus-testen bare er bestået/ikke-bestået, eller er den gradueret?

  På forhånd mange tak – Mvh Maja

  Holbæk Lige Og Tilbud Kjole Bryst Gode Elastik Over Her Priser YqYxBf8t

  Skriv et svar

  Collection Margot 2015 By Spring ‹ Mwm d6qH1dvn

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Jersey Online Sort Kjole Mall Bss Copenhagen Tilbud Dame I3j6ihn Coster wTpU7Y8

  Sko Outlet Tilbud Udsalg Margot Fra Du Milde På Mv Kjoler qpIaHpw
  Designerkjoler Milde Kjoler Du Kæmpestort Fra Af Udvalg vPnzpq

  Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

  Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.
  Kathrine Julefrokost Julefrokost Kathrine Inspiration Rostrup Kjole Rostrup Kjole Julefrokost Inspiration Kjole
  Inspiration Rostrup Kathrine Kjole Julefrokost Kjole Inspiration Rostrup Julefrokost Kathrine Julefrokost Kjole